Roelofarendsveen

Aan de Braassem

Verbreed je horizon
Concept
Braassemerland V.O.F.
Opdrachtgever

Doel

De gemeente Kaag en Braassem, VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Verwelius werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van het voormalig (glas)tuingebied ten zuiden van Roelofarendsveen. Direct aan het Braassemermeer komt een nieuwe woonwijk: Aan de Braassem. Hier komen ca. 1.150 woningen die gebouwd en verkocht worden in 10 fases.

Onze aanpak

Het weidse polderlandschap waarin de ontwikkeling plaatsvindt en het uitzicht over het Braassemermeer geven je elke dag een nieuwe horizon. Letterlijk, daar waar de zon op komt, ligt het Braassemermeer. Je start elke dag dus echt met een nieuwe horizon. Figuurlijk draagt het project bij aan de verwezenlijking van de toekomstvisie van Roelofarendsveen. Het zet een nieuwe stip op de horizon. Ondanks de lange looptijd van het project, weet iedereen hoe Roelofarendsveen er in 2030 uitziet. Het project zorgt voor nieuwe inwoners van Roelofarendsveen, die op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de samenleving. Je horizon verbreden kan eenvoudig in Aan de Braassem door steeds nieuwe activiteiten te ontdekken. Wandelen in de natuur, fietsen, zeilen, varen, het kan allemaal.

Aan de Braassem is nu vooral nog poldergebied. In de loop der jaren verandert dit tot een woongebied. In de look en feel voeren we deze transformatie ook door: we plaatsen huiselijke elementen in het landschap. De laarzen staan symbool voor de toekomstige bewoners die na het ontdekken van de omgeving thuiskomen.

De horizon wordt ook verwerkt in de look en feel om de pay-off extra kracht bij te zetten. Niet alleen in de gebiedscommunicatie, maar ook in de projectcommunicatie van de eerste fase OpDreef.

Aan de Braassem
Aan de Braassem