Rotterdam

Het Verborgen Geheim

Dat is wonen op Heijplaat!
Concept
Van Omme en De Groot
Opdrachtgever

Doel

Rotterdam-Heijplaat in de Waalhaven breidt de komende jaren uit met 170 energieneutrale nieuwbouwwoningen. De realisatie ging in 2016 van start en loopt tot ca. 2023. Het plan bestaat uit karakteristieke kadewoningen met daarachter eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen in een meer dorpse en groene setting. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen en warmte/koude opslag. Hiermee is Het Verborgen Geheim de eerste wijk in Rotterdam die volledig nul-op-de-meter wordt gerealiseerd. De EPC-norm van de woningen komt ver onder 0 uit.

Onze aanpak

Wonen in Heijplaat is niet voor iedereen weggelegd. Mensen die van orde, veiligheid en groen houden zullen er niet snel op hun plek zijn. We zoeken dan ook naar mensen die niet bang zijn om buiten gebaande paden te lopen. Mensen die durven te pionieren. Daarnaast zal het energieneutrale aspect van de woningen mensen aanspreken die bewust in het leven staan. Zij zullen vanuit hun idealisme interesse hebben in de woningen. Ook mensen die affiniteit hebben met de haven zijn een interessante doelgroep. Dichterbij de haven kun je immers niet wonen.

Heijplaat is een plek waar je niet zo snel komt als je er niks te zoeken hebt. Maar als je er eenmaal bent, vind je het meteen bijzonder. Wonen op Heijplaat is wonen op een uniek stukje Rotterdam. Tussen water en groen, tussen stad en haven. Hoewel Heijplaat al 100 jaar bestaat, is het nog altijd één van de best bewaarde geheimen van Rotterdam. Daarom: Het Verborgen Geheim. Met de communicatiecampagne ontrafelen we dit geheim en zetten Heijplaat als unieke woonlocatie op de kaart. Omwonenden, lokale ondernemers en verenigingen zijn nauw betrokken bij de campagne.

Het Verborgen Geheim
Het Verborgen Geheim