Rijswijk

RijswijkBuiten

Een wijk vol nieuwe energie
Concept
Gemeente Rijswijk
Opdrachtgever

Doel

RijswijkBuiten is de laatste grote nieuwbouwlocatie in de regio Haaglanden gelegen tussen Rijswijk en Delft. Hier worden circa 4.000 voornamelijk grondgebonden woningen, 15 hectare bedrijventerrein en recreatie ontwikkeld. Bijzonder aan RijswijkBuiten is het duurzame aspect. PRSC. is vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft. Een onbekend gebied dat vlak langs de snelweg A4 ligt. Het doel is de wijk positief te branden en te positioneren bij potentiële nieuwe bewoners. Dit doen wij in samenwerking met de gemeente Rijswijk, Klimaatgarant en het praktijkbureau RijswijkBuiten.

Onze aanpak

Een nieuwe wijk vol energie
Met deze naam slaan we een brug van heden naar toekomst. Wie de keus maakt om te gaan wonen in deze wijk, krijgt een basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Hier is het goed wonen. Hier kunnen kinderen veilig opgroeien en spelen op straat. Niet alleen door de grote diversiteit aan woningen, het decor van groen en water en de centrale ligging vlakbij het centrum van Rijswijk, Delft, maar ook Den Haag en Rotterdam. Maar vooral ook door het unieke duurzame aspect dat de wijk biedt.

Op het gebied van duurzaam is RijswijkBuiten een voorbeeldwijk. Alle woningen kennen een EPC van 0,0! Daarmee loopt de ontwikkeling van de wijk vooruit op de toekomst, aangezien de minimale eis op dit moment nog 0,4 is. Ook de eerste nul-op-de-meter woningen zijn terug te vinden in RijswijkBuiten. Alle duurzame ontwikkelingen die toegepast worden in RijwijkBuiten zijn eerder toegepast. Maar nog nooit allemaal samen en op zo’n grote schaal. De duurzaamste wijk van Nederland is straks één grote showroom van moderne energiebesparende maatregelen. En… de lage energielasten zijn daarmee een groot voordeel voor de kopers van een woning.

RijswijkBuiten
RijswijkBuiten
RijswijkBuiten