Rotterdam

The Cooltower

Up close & personal
Concept
U Vastgoed
Opdrachtgever

Doel

In het Baankwartier, tussen de Witte de Withstraat, de Schiedamsedijk en het Vasteland, wordt The Cooltower gebouwd. Een 150 meter hoge woontoren. Deze toren bestaat uit diverse typen twee-, drie- en vierkamerappartementen. Ook komen er bijzondere penthouses, een daktuin en fitnessruimte die de toren internationale allure geven. Onder de appartementen, in de zogenaamde plint, zijn ook verschillende commerciële ruimten beschikbaar. Om in te spelen op de verwachte behoefte van de toekomstige bewoners in parkeergelegenheid, wordt een nieuwe parkeergarage in de Hoornbekerstraat gebouwd.

Onze aanpak

The Cooltower is een in het oog springende witte woontoren van 150 meter. Hiermee is dit het hoogste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam. Een ware primeur met gegarandeerd een prachting uitzicht over heel Rotterdam en verder. De locatie, het Baankwartier tussen de Witte de Withstraat, de Schiedamsedijk en het Vasteland, wordt ook wel het SOHO van Rotterdam genoemd. Overal is iets te beleven. Het concept Up, Close & Personal heeft dan ook een duidelijke knipoog naar het New Yorkse stadsleven evenals de strakke look & feel. Up, Close & Personal betekent letterlijk; dat iets of iemand heel dichtbij is, ook wel intimiteit. Maar natuurlijk staat ‘Up’ net zo goed voor de hoogte van het gebouw en daarmee ook het uitzicht. ‘Close’ staat voor de levendige sfeer, met cafés, evenementen, festivals, boetiekjes, galeries en restaurantjes, heel dichtbij. En ‘Personal’ voor de woningen waar je, je als koper heerlijk kunt terugtrekken uit het hectische leven. Je eigen plek.

The Cooltower wordt gebouwd in een bestaande omgeving. Het is dan ook belangrijk om omwonenden en lokale ondernemers te betrekken bij de ontwikkelingen. Het is immers ook hun wijk die zal veranderen en waar mogelijk tijdelijk overlast zal zijn van bouwverkeer en/of geluid. Daarom organiseren we in samenwerking met de betrokken partijen diverse informatieavonden over de inhoudelijke plannen en de planning van de te verwachten werkzaamheden. Tijdens deze avonden zijn alle betrokken partijen aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden via de website. Middels digitale nieuwsbrieven worden zij uitgenodigd en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

The Cooltower mockup
The Cooltower Website