september

Meet the interns!


Terug naar het overzicht

Meet the interns!

Vier nieuwe aanwinsten voor ons altijd groeiende team. Meet Noortje, Jan-Jaap en Tessa! Sinds begin september hebben zij hun eigen bureau aan de Kruiskade. De vier meewerkstudenten stellen zich even voor

 

Jan-Jaap

Ik ben Jan-Jaap, 19 jaar en geboren in Amersfoort. Ik ben in Goes opgegroeid en heb vervolgens een tussenjaar genomen in Amerika, in Fayetteville NC om precies te zijn. Ik woonde hier als een foreign exchange student bij een gastgezin in huis. Na een jaar ben ik terug naar Nederland gekomen en nu woon nu in Rotterdam.

Ik vind het gezellig om hier en daar een drankje te doen. Verder heb ik een hele lange tijd gebasketbald. Eigenlijk vind ik gewoon lekker sporten leuk om te doen. Reizen en lekker chillen met m’n vrienden vind ik ook echt geweldig.

Ik heb via via van PRSC. gehoord en dacht: 'Dat ga ik proberen.' Na mijn eerste mailtje was ik eigenlijk al gelijk afgewezen, maar toen heb ik het toch gewoon nog maar een keer geprobeerd. Toen mocht ik toch op gesprek komen. Zo zie je maar, de aanhouder wint.
Ik ben geplaatst bij de afdeling online. Ik design soms websites of iets anders interactiefs, maar ben hier voornamelijk om te programmeren. Ik vind beide super leuk om te doen.

Ik studeer Interaction Design op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik zit in het derde leerjaar en dat is ook gelijk het laatste jaar. Ik moet vanuit school een hele lijst werkprocessen behalen. Die werkprocessen moet ik uitvoeren tijdens mijn stageperiode en verantwoorden tegenover mijn school door middel van een procesboek en een presentatie.

Ik vind het lastig om te zeggen wat mijn toekomstplannen zijn. Hier hoop ik natuurlijk vooral veel te leren. Ik hoop verder te komen in het programmeren en natuurlijk ook in design. Na mijn opleiding wil ik aan de ene kant graag doorstuderen, maar dan wel in een heel andere richting. Op dit moment heb ik twee heel verschillende studies in gedachte: Vastgoed & Makelaardij of docent wiskunde of Engels.
Aan de andere kant vind ik het ook zonde om niks met mijn huidige studie te doen, want dit vind ik namelijk ook heel leuk. Lastig dus allemaal.
Andere toekomstplannen zijn om op zoveel mogelijk plekken op de wereld te komen.

 

Noortje

Ik ben Noortje, 22 jaar en derdejaars student Communicatie aan de Hogeschool van Rotterdam. Sinds twee jaar woon ik ook in Rotterdam, dus ik word iedere ochtend wakker op m’n fiets van Coolhaven naar Kruisplein.

Ik ben vrij nieuwsgierig aangelegd. Toen ik een aantal maanden geleden een groot billboard tegenkwam dat me aansprak, ben ik gaan googelen. Het billboard bleek van PRSC. En nu ben ik hier, zo snel kan het gaan.

Sinds een jaar of acht besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd aan volleybal. Eerst bij de vereniging in het dorp waar ik ben opgegroeid, toen in Maastricht en nu bij de studentenvolleybalvereniging hier in Rotterdam. Dit jaar zal nog veel meer van mijn vrije tijd naar de volleybal gaan, aangezien ik dit studiejaar voorzitter ben van deze vereniging.
Verder ben ik groot fan van livemuziek in behoorlijk wat verschillende genres. Van een avond bij een concert krijg ik heel veel energie. Wil ik juist tot rust komen? Dan kruip ik het liefst achter mijn bureau om te tekenen.

Bij PRSC. loop ik mee bij account. Aangezien dit mijn derdejaars stage is, is het een meewerkstage. Dit betekent dat ik voornamelijk (ondersteunend) mee zal werken. Wel begin ik over een tijdje aan een eigen project over storytelling. In mijn periode hier hoop ik vooral duidelijk te krijgen wat er allemaal speelt op een bureau als PRSC. en hoop ik voor mezelf helderder te krijgen hoe ik mijn aandeel in het communicatievakgebied zie.

Qua opleiding en carrière heb ik dan ook nog niet echt een idee over waar ik wil eindigen. Ik neig nu naar iets waar veel schrijfwerk bij komt kijken, maar hoe ik dat in wil steken weet ik nog niet. Wat betreft andere toekomstplannen heb ik wel een doel: ooit hoop ik ergens een boerderijtje te hebben. Het liefst met een aantal dieren.

 

Tessa

Mijn naam is Tessa de Priester en ik ben grafisch vormgever. Concepten bedenken en uitwerken is iets wat ik graag doe. Verder houd ik van kunst en ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Ik hoop originaliteit en diversiteit te kunnen uiten in mijn werk.

Ik ben vaak met vrienden en familie en houd van de gezelligheid van samenzijn. Ontwerpen is niet alleen mijn vak, ook in mijn vrije tijd ben ik er vaak mee bezig. Ik vind het leuk om te filmen en te fotograferen. Gamen doe ik ook graag. Op de Playstation speel ik vaak Destiny 2 en Fortnite.

Ik volg de opleiding Corporate Design op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik ben op het moment een derdejaars student. Online was ik op zoek naar stagevacatures rond Den Haag en PRSC. leek me een leuk bedrijf om stage te lopen.

Bij PRSC. werk ik in de studio, elke dag zijn er wel verschillende opdrachten waar ik aan werk. Ik hoop meer te leren over Adobe programma’s. Ook hoop ik meer inzicht te krijgen in hoe werkprocessen in het echt gaan. Voor nu heeft school mij de opdracht gegeven om stage te lopen bij een bedrijf als grafisch vormgever. Ik moet een werkprocessenboek en een bewijsmap maken met al mijn ontworpen werken.

Volgend jaar wil ik doorstuderen aan de Kunst Academie. Hiervoor volg ik nu elke maandag een Plus-klas. Later wil ik een eigen designbureau beginnen, maar eerst wil ik ervaring opdoen bij andere designbureaus.

Meet the interns!